Başa Dön
Danışma için hafta içi hafta sonu arayabilirsiniz.... Whatsapp Danışma bostancı ayak sağlığı merkezi0507 996 62 62
Bizi arayın
0 216 445 83 80
Bize mesaj gönderin
info@podo-life.com
Çalışma saatleri
Pzt - Cts: 09:30 - 20:00

Susam Yağı

SUSAM YAĞI  (SESAME OİL - SESAMUN INDIUM SEED OIL)

Antioksidan - Cilt Besleyici

 

Bazı bilimsel araştırmalarda Susam Yağının;
• Sesamol içeriği ile yağların bozunmasını engellediği yüksek bir antioksidan kapasiteye sahip olduğu, bu nedenle vücudu serbest radikallerden koruyabileceği, kuvvetli bir anti inflamatuar etkiye sahip olduğu, (1,2)
• İçeriğindeki kuvvetli antioksidan bileşikler ve tokoferoller sayesinde bozumaya 
karşı korumaı sağlayabildiği, (3)
• UV ışınlarına karşı koruma etkisi sağlayabileceği, (4)
• İçerisindeki linoleik asit sayesinde cildi nemlendirme ve hassas ve tahriş olmuş cildi tedavi etmede katkı sağlayabildiği, (5)
ileri sürülmüş ve ortaya konulmuştur.

 

 

(1) Joo Yeon Kim, Dong Seong Choi and Mun Yhung Jung "Antiphoto-oxidative Activity of Sesamol in Methylene Blue- and Chlorophyll-Sensitized Photo-oxidation of Oil" J. Agric. Food Chem. 2003: 51(11): 3460 -3465 
(2) Chopra K, Tiwari V, Arora V, Kuhad A. ‘Sesamol suppresses neuro-inflammatory cascade in experimental model of diabetic neuropathy.’ J.Pain 2010;11(10):950-7.
(3) Mohamed, H.M.A. and Awatif, I.I., 1998, The Use of Sesame Oil Unsaponifiable Matter as a Natural Antioxidant, Food Chemistry, 62(3):269-276 
(4) Mufti J. UV Protection. Household and Personal Products Industry. 2003. Jun, [Last accessed on 2011 Mar].
(5) Conti A. et al. Seasonal influences on stratum corneum ceramide 1 fatty acids and the influence of topical essential fatty acids. J Cosmet Sci, 1995; 18: 1-12 (ref.1735). 


 

KULLANIM ŞEKLİ

Yağ Kullanımı: Susam yağı masaj yaparak yedirilir.

 

 

 Doğal

 Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.

 Süperkritik Karbondioksit Ekstraksiyonu Yöntemi ile üretilmiştir.

Ürünlerimiz ilaç değil; bitkisel takviye niteliğindedir.

logo

Etiketler: Susam Yağı,tabia Susam Yağı